Kk- mäyräkoira Ruusa

Synt. 20.07.2017

Ruusa koiranetissä

Ruusa on luolasukuinen kk-mäyräkoira, jolle tarjotaan hyvät mahdollisuudet kehittyä ajavana mäyräkoirana. KK- mäyräkoira Ruusan on suku on emän puolelta pääosin suomalainen, jossa on joitakin ajavia ruotsalaisia koiria. Isä on tuotu vanhan Itä- Saksan puolelta ja isän sukutaulun koiria ei ennestään Suomessa kovin paljon ole.

Ruusa jäänee oikean mäyräkoiran kokoiseksi eli painanee aikuisena alle 8 kg. Nyt 10 kk:n ikäisenä Ruusa painaa 7,5 kiloa.

 

 

Kk- mäyräkoira Ruusa seuraa peuran jälkiä 5 kk:n ikäisenä

Ruusa seurasi kunnolla peuran jälkiä ensimmäisen kerran ennen joulua 2017 viiden kuukauden ikäisenä. Noin puoli tuntia pellolla olevaa vanhaa jälkeä Ruusa seurasi puoli kilometriä äänettömästi ja tämän puolen tunnin seuraamisen jälkeen otin koiran kiinni.

Kk-mäyräkoira Ruusa on puolen vuoden ikäisenä haukkunut myös kettua ja supia varsin rohkealla otteella.

Ensimmäinen oikea ajo oli 6 kk:n ikäisenä, kun laitoin Ruusan pellolla olevien peurojen perään. Ajo kesti noin 500 metriä metsän sisään. Ei siis mikään mahtava suoritus, mutta se mikä oli hienoa niin Ruusa ajoi ekan kerran jo viidennen harjoituskerran jälkeen.

Kk-mäyräkoira Ruusa ajoi ensimmäisen ajonsa 6 kk:n ikäisenä.

Täällä Punkalaitumella on runsas peurakanta ja peurat käyttävät liikkuessaan jatkuvasti samoja polkuja. Näin muodostuvat vahvat polut joissa on tietysti vahvat hajut. Nuorelle ja/ tai kokemattomalle koiralle on vaikeaa seurata jälkeä peurojen runsaasti käyttämällä polulla.

Ruusa jatkaa ensi syksynä ajoharjoittelua ja harjoitellaan myös luolatyöskentelyä.  Ruusan sukutaulu on niin luolavoittoinen, ettei Ruusaa varmaankaan tarvitse luolaan pakottaa.

Ruusalla tullaan käymään luola- ja/tai ajokokeissa sen mukaan, kun taitoa on riittävästi.

NÄYTTELYT

Jämijärvi 17.03.2018

Tuomari Pekka Teini

PEN KP

Lupaava nuori narttu, joka tiivistyy vielä. Hyvä rakenne edessä. Etukäpälissä ulkokierteisyyttä. Erinomainen ryhti ja ylälinja. Hyvät takakulmaukset. Erinomainen turkki ja erinomainen temperamentti.

Hyvinkää 23.09.2018

Tuomari Jaana Helin

JUN H

Pienikokoinen vielä kovin ilmava narttu. Kuono-osan tulisi olla pidempi, purenta ok. Hyvä kaula, hyvä säkä. Köyristää hieman lanneosaansa seistessä. Hyvä viisto lapa. Suora ja lyhyt olkavarsi. Heikko eturinta. Melko lyhyt ja kevytrakenteinen rintakehä. Luisu lantio. Hyvä polvi ja kinnerkulma. Liikkuu reippaasti. Erittäin hyvä karvapeite, mutta trimmaus voisi olla siistimpi. Toivottavasti koira kehittyy parempaan iän myötä.