Korpiklaanin LM Sudenmarja

Korpiklaanin LM Sudenmarja eli Siru

synt. 19.02.2018

Siru koiranetissä

Korpiklaanin LM Sudenmarja on emän puolelta ajava mäyräkoira (Omituisen Otuksen Lotta) ja isänsä puolelta luolakoira (Arek vom Meerfelde). Sirun kanssa harjoitellaan ensin ajometsästyksen alkeita ja jossain vaiheessa annetaan Sirun myös tutustua pienpetoihin.

Korpiklaanin LM Sudenmarja eli Siru

LM- pentueessa ovat kaikki pennut heti uuteen kotiin mentyään lähteneet rohkeasti tutustumaan ympäristöön. Onko tämä merkki laajasta hausta, niin sen näemme syksyllä 2018.

LM- pentueen kaikki pennut ovat vähintään seuranneet jäniksen, peuran tai kauriin jälkeä viimeistään 5 kk:n ikäisenä. Muutamalla pennulla ovat ensimmäiset peuran ajot saatu alle 6 kk:n ikää ml. Siru.

Korpiklaanin LM Sudenmarja

Siru on alla olevassa videossa kolmatta kertaa peuran tai rusakon jäljellä. Siru on videon kuvaushetkellä juuri täyttänyt 5 kk:tta.  Aikaisemmilla kerroilla ei ole tullut ääntä ja nyt tulee hiukan ääntä.

Edellisestä videosta kolmen viikon päästä ilmat viileni sen verran, että peuroja oli paljon liikenteessä. Video on kuvattu kahtena eri iltana. Sirun vähäiset treenikerrat huomioiden, mahtavasti on pentu hoksannut ajohomman. Meillä on alueella erittäin paljon peuroja. Peurat käyttävät jatkuvasti samoja kulkureittejä eli peuranpolkuja. Näillä poluilla peuran hajun seuraaminen on hankalaa varsinkin nuorelle koiralle.

Noin 7 kk ikäisenä Sirun pisin peuran ajo on ollut 3,8 km. Sirua on hiukan käytetty myös jahdissa. Olen käyttänyt Sirua paikoissa, joissa on runsaasti peuroja, jolloin peura on löytynyt kohtuullisen pian ajettavaksi. Sirun kanssa ei siis ole kävelty, vaikka seurue jahdeissa on oltu. Sirun sisaruksille on alle 7 kk ikäisenä saatu ensimmäiset peurat nurin.

10 kk ikäisenä Sirun pisin yhtäjaksoinen peuran ajo on ollut 8,5 km keskinopeudella 10,5 km/h. Ajo päättyi hukkaan, kun peura meni maatalon pihapiiriin. Sirun ajonopeus on kova ja antaa siten tasoitusta hitaammille ajureille, kun mitataan ajominuutteja.

Korpiklaanin LM Sudenmarja pimeäajo treeneissä.

Näyttelyt

TAMPERE 05.05.2019

Tuomari Bo Paulsson, Ruotsi

Erittäin hyvä kokonaisuus. Vielä kevyt ja ilmava narttu. Feminiininen pää. Tummat silmät. Hieman kapea alaleuka. Erinomainen niska. Kaunis ylälinja. Lyhyt rintakori (lienee rintakehä). Jyrkkä olkapää. Sopusointuisesti kulmautunut takaa. Karkea hyvä turkki. Hyvät liikkeet.

JUN EH