Saksanmetsästysterrieri Niputtajan Karo

Saksanmetsästysterrieri Niputtajan Karo

Synt. 01.05.2017

Karo eli Hilma koiranetissä

Saksanmetsästysterrieri Niputtajan Karo eli Hilma on hankittu Klaaniin Keski- Suomalaisesta Niputtajan kennelistä . Hilmalla on tarkoitus jatkaa luolakoirien kasvatusta Korpiklaanin kennelissä.

Hilma on äärimmäisen terhakka pentu. Saksanmetsästysterrierin on tarkoitus olla otehakuinen luolakoira ja Hilma on ”harjoitellut” otteita Klaanin mäyräkoirien kanssa. Välillä harjoittelu on pitänyt keskeyttää, jotta ei tapahdu haavereita.

11 viikon ikäisenä kävin Hilman kanssa tutustumassa kettuihin ja Hilma jo tiesi mitä ketulle sanotaan.

4,5 kk ikäisenä Hilma kävi treenamassa keinoluolalla siten, että pelti oli koko ajan Hilman ja ketun välissä. Treeni meni Hilman ikään nähden hienosti. Hilma osaa hyvin kulkea putkistossa ja haukkuu innokkaasti kettua.

5 kk:n ikäisenä Hilma on oppinut kulkemaan latojen eli suulien alla ja on halukas myös tarkastamaan maapesän. Hilma ei jää pesään tai ladon alle huvikseen kaivelemaan. Hilman ollessa työelämään tutustumassa on pesät tai ladonaluset aina ensi tarkistettu aikuisella koiralla.

Luolajahdin päätteeksi Hilma tutustui myös elävään kettuun ja myös kuolleeseen kettuun josta ohessa kuva. Nyt Hilma ei yhtään haukkunut.

Kuuden kuukauden ikäisenä Hilma laitettiin kiven alla olevaan pesään, jossa jälkien ja merkkien mukaan piti olla supikoira/ koiria. Hilma meni hyvin alle, mutta haukku oli hyvin varovaista. Hilma haukku aluksi varovasti, mutta haukun kiivaus lisääntyi ja jonkin ajan kuluttua huomattiin kivien raosta, että riista olikin mäyrä. Hilma ei saanut mäyrältä hammasta kuonoon asti, mutta riittävästi mäyrä Hilmaa pelotti, ja Hilma tuli ulos pesästä. Ulos tulon jälkeen ei työskentely intoa enää ollut.

Tein Hilman kanssa virheen ja minun olisi pitänyt varmistaa, että ensimmäinen työskentely vapaan riistan kanssa olisi ollut supikoiralla. Otehakuinen koira ei osaa muuta työskentelytapaa kuin hakea otetta. Hilma yritti hakea otetta mäyrästä (siinä onnistumatta) ja mäyrä oli puolivuotiaalle koiralle liian kova vastus. Tämän vuoksi annettiin tilanteen rauhoittua kolme kuukautta.

Tammikuussa 2018 harjoiteltiin riistan kanssa työskentelyä ja helmikuussa saatiin sitten Hilman rodunomaisiin töihin supi pariskunta.