Saksanmetsästysterrieri Niputtajan Karo

Saksanmetsästysterrieri Niputtajan Karo

Synt. 01.05.2017

Karo eli Hilma koiranetissä

Saksanmetsästysterrieri Niputtajan Karo eli Hilma on hankittu Klaaniin Keski- Suomalaisesta Niputtajan kennelistä . Hilmalla on tarkoitus jatkaa luolakoirien kasvatusta Korpiklaanin kennelissä.

Hilma on äärimmäisen terhakka pentu. Saksanmetsästysterrierin on tarkoitus olla otehakuinen luolakoira ja Hilma on ”harjoitellut” otteita Klaanin mäyräkoirien kanssa. Välillä harjoittelu on pitänyt keskeyttää, jotta ei tapahdu haavereita.

11 viikon ikäisenä kävin Hilman kanssa tutustumassa kettuihin ja Hilma jo tiesi mitä ketulle sanotaan.

4,5 kk ikäisenä Hilma kävi treenamassa keinoluolalla siten, että pelti oli koko ajan Hilman ja ketun välissä. Treeni meni Hilman ikään nähden hienosti. Hilma osaa hyvin kulkea putkistossa ja haukkuu innokkaasti kettua.

5 kk:n ikäisenä Hilma on oppinut kulkemaan latojen eli suulien alla ja on halukas myös tarkastamaan maapesän. Hilma ei jää pesään tai ladon alle huvikseen kaivelemaan. Hilman ollessa työelämään tutustumassa on pesät tai ladonaluset aina ensi tarkistettu aikuisella koiralla.

Luolajahdin päätteeksi Hilma tutustui myös elävään kettuun ja myös kuolleeseen kettuun josta ohessa kuva. Nyt Hilma ei yhtään haukkunut.